Länkar

UMO.se

Tjejjouren.se

Tjejjouren.se är ett samarbete som samlar alla Sveriges 60 tjejjourer på ett och samma ställe.

Sidan har funnits sedan mars 2010 och har cirka 14000 unika besökare i veckan.

 

Tjejjouren.se har inget kommersiellt syfte. Målet är att nå ut till så många tjejer som möjligt med stöd och pepp. Tjejjouren.se ska vara en trygg plats som rustar unga tjejer i ett ojämställt samhälle. Vi vänder oss främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 12-20.

 

Men också till dig som är anhörig till en ung tjej eller är nyfiken på tjejjoursrörelsen. Här kan du enkelt hitta tjejjourer genom att kolla vilka som har jour idag eller leta efter tjejjourer på kartan.

 

På sidan finns också Tjejguiden, en stor faktadatabas med texter för unga tjejer. De handlar om allt ifrån onani till anorexia och övergrepp. Tjejer kan, förutom att hitta en tjejjour, också ställa frågor direkt på Tjejjouren.se i frågelådan.

 

De besvaras på jourtid av jourtjejer runt om i Sverige. Sidan ägs av Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) och SKR (Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund).

 

 

Unizon.se

Unizon.se

 

 

 

Unizons jourer har över 70 000 kontakter med stödsökande kvinnor och barn varje år. Många undrar - vad ska jag göra? Hos jouren möter de någon som tror dem. Som lyssnar, stöttar och peppar och hjälper dem att upptäcka sina val, men inte väljer åt dem.

Umo.se

 

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

 

Killfrågor.se

Killfrågor.se

 

Killfrågor.se drivs av Män för Jämställdhet. Bakgrunden till verksamheten är att de stödverksamheter för unga som finns sedan tidigare har haft svårt att nå just killar.

 

De vill bland annat:

stärka killar att göra jämställda handlingar

förebygga heterosexism, kränkningar, våld och sexuella övergrepp,

stötta killar i att söka stöd hos vuxna och de stödinstanser som finns

vara ett verkligt stöd för killar som blir utsatta eller utsätter andra för våld och övergrepp

 

1000möjligheter.se

1000möjligheter.se

 

1000 Möjligheter är en ideell organisation som arbetar med att stötta dig som är upp till 25 år. Vi vilar på en feministisk grund och utöver vårt stödarbete bedriver vi även förebyggande arbete i skolor, på fritidsgårdar och i förenings- och näringsliv för att uppnå ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld.